origo-fonder-logo-horizontal-green-10y-web

Månadsrapport december 2020

Origo Quest 1 avslutade året starkt och steg med 6,6% vilket ger 21,1% för helåret 2020. De långa innehaven Recipharm, Invisio och CDON hade extra stark utveckling och påverkan på fonden. 

Månadsrapport december

"Vi är riktigt stolta över resultatet 2020, givet hur enormt svårbedömt läget har varit. Vår målsättning är att skapa en aktieliknande avkastning med betydligt lägre risk än aktiemarknaden. När året nu är slut kan vi konstatera att vi har levererat på detta mål. Avkastningen i fonden överstiger såväl hedgefondsindexet NHX Equities som Carnegie Nordic Small Cap Return Index. Avkastningen har samtidigt uppnåtts med begränsad marknadsrisk. 

Men nu blickar vi framåt. Vårt fokus är inte ett enskilt år utan att fortsätta leverera långsiktigt kvalitativ och hållbar avkastning. Vi kan alltid bli lite bättre och vässa oss ytterligare. Vi tror starkt på en omställningen mot en hållbar ekonomi, men den kommer inte bli enkel och vara utan gupp. Skillnaderna mellan vinnarna och förlorarna kommer öka, precis som vi har fått en försmak av under 2020. En starkt analysdriven förvaltning, som både kan ta långa och korta positioner och begränsa marknadsriskerna bör ha goda utsikter till att skapa mervärde. Vi ser mycket fram emot 2021!"


/Stefan Roos, Förvaltningsansvarig